rOLLING HILLS | INTERIOR + POOL

 

Tucked away amidst towering Eucalyptus trees and grassy knolls of the Rolling Hills community on the Palos Verdes Peninsula, the Morgan Renovation presented a unique opportunity to imbue a country ranch with modern artistry and subtle sophistication.

The design concept for the 5,700 SF gut renovation was centered around channeling natural into the core of the house through a series of skylights, and mining unrealized attic space in an otherwise low slung and dark 80’s ranch structure and creating gallery like spaces for an ever growing art collection. Low eight foot tall bedrooms were re-sculpted to have vaulted ceilings, a 15 foot long operable skylight introduced passive cooling and natural light into a key public space, and lightly stained white oak paneling created a gallery zone and warmth of materiality to the core of the house. A selective reconfiguration of the kitchen and master suite also served to convert a cellular and fragmented layout into a more open and contiguous floor plan, all with more direct connection to the surrounding landscape.

At the exterior, an existing pool was re-conceived through the use of low stone walls, creating multiple zones of use for sitting, lounging, cooking and dining; the revision of the exterior soft and hardscape completing the easy, yet luxurious indoor/outdoor living brought about through this sensitively modern upgrade. 

Team:  Jason Ro, Zac Rockett, Joseph Sandy
Program: Single Family Residence Interior Renovation
Location: Rolling Hills, California
Size: 5,700 SF
Status: Built

+/- credits